Januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. Ezért rohamra lehet számítani, főleg, hogy a kormány a támogatásra benyújtott kérelmeket ígérete szerint harminc napon belül fogja elbírálni, és néhány nappal később pedig meg is kapják a felújítás összegét az arra jogosultak – az ablakcserétől a konyhabútor vagy fürdőszoba-felújításig mindenre igényelhető lesz.

A budapesti társasházi és bérlakások jelentős része a második világháború után – vagy még az előtt – épült, különösen igaz ez a budapesti belvárosra. A felmérések szerint az 5., 6., 7. és 8. kerületi lakások a 30%-a gazdaságosan nem felújítható pusztán önerővel, ezért a belvárosi lakások esetében is várható, hogy sokan az ablakcsere és szigetelés terén keresnek majd kivitelezőt. Az ablakcsere Budapest és vonzáskörzetében már most is akár 6-8 hetes várakozási idővel végeztethető el. A támogatás megjelenése után a növekvő kereslet totálisan túlterhelheti az erre szakosodott cégeket.

A felmérések szerint Magyarországon csak a családi házak közel 70 százaléka sürgős energetikai korszerűsítésre szorul, s bár az ablakcsere a konyhabútor a napelem vagy fürdőszoba-felújításig mindenre igényelhető lesz a támogatás, az ablakcsere, majd a szigetelés és a fűtéskorszerűsítés terén várják az elsődleges igénylését.  Az előzetes kutatások szerint a megkérdezettek egyötöde biztosan tervez otthonfelújítást a családjában, a 18-49 évesek negyede, a 18 évnél fiatalabb gyermeket nevelőknek pedig több mint harmada szeretne élni a támogatással, 85 százalékuk két éven belül. A támogatás népszerűségét növeli az is, hogy nem kell hozzá új ingatlanba költözni, és korábban még nem volt hasonló jellegű állami támogatás.

2020. november 13. , CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot cikke alapján

Kérjük, mihamarabb kezdjék meg az ajánlatkéréseket és ajánlott múlttal rendelkező cégre bízni a munkálatok kivitelezését.

Segíthetünk? – Ablekcserét teljeskörű felújítási munkálatokkal immár 15 éve végzünk. Gyors ajánlatkérőnk segíti az ablakcsere ár meghatározásában a legjobb ár/érték arány szerint.

Refegrenciák

Válassza ki a nyílászáró paramétereit

Ajánlatkérő adatai

Ajánlatkérés elküldése